søndag 1. mai 2016

Under jegermånen - En smakebit på søndag

En smakebit på søndag er et ukentlig innslag på Maris bokblogg Flukten fra virkeligheten, hvor andre bloggere kan dele smakebiter fra det de leser. Det gjelder bare en regel: Ingen spoilers!

Ved påsketider begynte jeg å se på sesong 1 av TV-serien Outlander på Netflix. Jeg hadde blitt anbefalt serien for en stund tilbake, og så første episode da, men den falt ikke helt i smak. Da jeg gjorde et nytt forsøk før påske, ble jeg rett og slett hektet. Det er noe besnærende og veldig engasjerende med historien om Claire og Jamie, og de fantastiske naturbildene fra Skottland har gitt meg enda mer lyst til å dra dit på ferie. Serien er basert på bøkene til den amerikanske forfatteren Diana Gabaldon, og serien begynte å bli gitt ut allerede tidlig på 90-tallet. Bøkene har nådd ut til enda flere og fått en skikkelig renessanse etter at TV-serien har blitt så populær.

Jeg lytter til lydbøkene på Storytel, og er kommet til del 3 av boken som kalles Under jegermånen på norsk. Utdraget mitt i dag er fra den svenske e-bokutgaven, da det finnes kun lydbøker på norsk. Den er fra første del som kalles Främlingen.


Om han hadde varit en orm skulle jag ha trampat på honom. Han höll sig så stilla og tyst bland ungträden att han kunde varit ett av dem. Jag säg honom inte förrän en hand sköt seg fram og grep mig om armen. Arm nummer två slöt sig om min mun. Vilt sparkande släpades jag baklengs in i en ekdunge.

Ønsker alle en super 1. mai - arbeidernes dag. Opp all jordens bundne trelle!

Flere smakebiter finner du HER.

34 kommentarer:

 1. Tack för smakbiten. Jag har läst första delen och sett första säsongen på TV-serien också :-)

  SvarSlett
  Svar
  1. Jeg er veldig spent på sesong 2, sesong 1 ble jo avsluttet med mye dramatikk. :)

   Slett
 2. har inte läst något av Diana Gabaldon. tack för smakebiten!

  SvarSlett
  Svar
  1. Jeg hadde ikke hørt om henne før jeg så TV-serien, og ble interessert. Den første boken i serien kom ut allerede i 1991.

   Slett
 3. Jag har läst första boken, men gillade den inte jättemycket. Därför köpte jag, naturligtvis, DVD-boxen :) Får se om jag gillar TV-versionen bättre :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Jeg ble ikke helt overbevist av de første episodene av serien, men når den kommer skikkelig i gang ble i alle fall jeg hektet :)

   Slett
 4. Outlander-serien har jag tänkt läsa och sen se tv-serien :) Köpte första boken på second hand för nån vecka sen så jag har den hemma :) Tack för smakebiten!

  SvarSlett
  Svar
  1. Jeg har hoppet litt frem og tilbake mellom serien og bøkene, men så hovedsakelig hele TV-serien først. Serien er ganske tro mot bøkene, men bøkene er jo mer utfyllende. :)

   Slett
 5. Tack för smakebiten, tror den finns som tv-serie också.

  SvarSlett
  Svar
  1. Det gjør den :) Har sett sesong 1 på Netflix.

   Slett
 6. Jag är väldigt förtjust i Diana Gabaldons böcker :) Kos deg med boken!

  SvarSlett
 7. En serie (Netflix/böcker) jag inte försökt mig på!
  Tack för smakbiten!

  SvarSlett
 8. Jeg har første bok av Outlanderserien liggende på vent og prøver å manne meg opp til å lese den en dag, men har litt angst av ting som har fått mye skryt for som regel mener jeg det motsatte, men skal gi den en sjanse en dag:) Takk for smakebit:)

  SvarSlett
  Svar
  1. Har hørt mange, inkludert meg selv, slite litt med begynnelsen på historien. Det er først når 1745-historien kommer i gang at interessen min ble vekket. :)

   Slett
  2. Da er jeg i hvert fall obs på det når jeg skal bryne meg på den:)

   Slett
 9. Tack för smakbiten! Inte läst något av författaren men tänkt att jag göra det någon gång och kanske se på serien... ;)

  SvarSlett
  Svar
  1. Jeg ble som sagt litt hektet etter hvert, så det er jo absolutt verdt en kikk! :)

   Slett
 10. Har läst några av de första delarna i serien men ledsnade sen. TV-serien har jag ännu inte försökt mig på. Tack för smakbiten!

  SvarSlett
  Svar
  1. Jeg slet også i begynnelsen, og har jo hittil bare sett sesong 1 av tv-serien. Det er mange bøker har jeg skjønt, og sesong 2 av tv-serien er jo i gang. Vet ikke hvor lenge jeg henger med, men enn så lenge er det bra :)

   Slett
 11. Tack för smakbiten :) Hoppas du också får en härlig dag såhär på 1 maj, snart sommar ju!

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, godt å tenke på at det går mot sommer! :)

   Slett
 12. Jeg så noen av de første episodene og prøvde meg på den første boken (også på Storytel). Men jeg fant ikke helt utav det. Det kan godt være jeg prøver igjen for temaet er rimelig innenfor det jeg leser til vanlig.
  Jeg har vært mye i Skottland, så da jeg så TV-serien var det mye av "Se, der er ...!" og "Å, det må være ... !" :-) Ha en fin søndag!

  SvarSlett
  Svar
  1. Da har vi nok litt samme erfaring, for det var sånn for meg til å begynne med. Det var når 1745-historien kom skikkelig igang at jeg hektet meg på. Det eneste jeg synes det kan bli litt to much i tv-serien, er noen sex-scener som blir litt for eksplisitte etter min smak. Men jeg elsker settingen, og karakteren Claire og Jamie. Også må jeg bare innrømme - Jeg har sansen for heftige romanser! :)

   Slett
 13. Tack för smakbiten. Började läsa Främlingen för ett år sedan, men läste aldrig klart den. Skall dock ge den en ny chans någon gång.

  SvarSlett
  Svar
  1. Tror det er flere som har strevd med begynnelsen, jeg gjorde også det med TV-serien :)

   Slett
 14. Han var alltså inte en orm utan... vad? Hälsningar nyfiken :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Eller är det en spoiler?!? :)

   Slett
  2. Ingen orm, men en mann med skumle hensikter ... ;)

   Slett
 15. Tack för smakbit! Känner ju till serien, men inte mer än så. ;)

  SvarSlett