søndag 23. oktober 2016

Biter av lykke - En smakebit på søndag

En smakebit på søndag er et ukentlig innslag på Maris bokblogg Flukten fra virkeligheten, hvor andre bloggere kan dele smakebiter fra det de leser. Det er bare en regel som gjelder: Ingen spoilers!

Det er veldig lenge siden jeg har tatt del i Maris faste søndagsinnslag, så nå fant jeg ut at det var på tide. Jeg skriver mer enn jeg leser om dagen, så det blir mest lesing på sengen. En bok jeg koser meg med å lese i den sammenhengen er Biter av lykke av Anne Ch. Østby. Etter den ble utgitt tidligere i høst, har den gjort stor suksess og blitt solgt videre for utgivelse i blant annet Italia. Boken handler om en venninnegjeng i 60-årene som flytter sammen i kollektiv på Fiji, på eiendommen til én av venninnene, Kat.


Da Ateca kom hjem sammen med Maya den kvelden, hadde hun selv også vært ute og lett. Da Maya fór avgårde etter sy-episoden, hadde Kat først sagt at de skulle la henne være. - Kanskje jeg presset henne for hardt, sa hun. - Hun trenger bare litt tid for seg selv.
  Tid for seg selv? Sina hadde først blitt sittende uviss; den gamle respekten for alt Kat sier og gjør, sitter fortsatt i henne. Men ansiktet til Maya på stranden tidligere på dagen - det er noe virkelig galt. Hun kan ikke lure seg selv lenger.

(side 170)Ha en fortsatt god søndag!

Flere smakebiter finner du hos Mari.

24 kommentarer:

 1. Fiji är ju en härlig exotisk miljö att läsa om :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, det synes jeg også! Forfatteren har selv bodd på Fiji i flere år. :)

   Slett
 2. Hoppas den kommer på svenska! Den verkar ju riktigt intressant, med exotisk miljö och allt :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Det er absolutt en interessant bok, mye takket være miljøet og gode karakterer. :)

   Slett
 3. Denne fikk jeg i posten, men så dro jeg avgårde på skole og så glemte jeg den av :-) Det skjer så fort hvis jeg ikke passer på å ha de nye bøkene i bokhylla jeg ser fra sofaen. Da kikker jeg på dem av og til og leser titler på bokryggene :-) Jeg tror at dette er en lettlest bok, stemmer det? Det er det forsidebildet kommuniserer til meg :-) Ha en riktig fin søndag!

  SvarSlett
  Svar
  1. Det blir mange bøker å holde styr på etter hvert, også skal man ha tid til å lese dem! Ja, det er absolutt en ganske lettlest bok, mye godt språk, gode karaktertegninger og, ikke minst, satt til et spennende sted. Kan anbefales :)

   Slett
 4. inte varje dag en läser en bok där handlingen utspelar sig på Fiji! låter klart intressant. fint omslag dessutom. tack för smakebiten!

  SvarSlett
  Svar
  1. Det var det jeg syntes var spennende med denne boken også! Ja, omslaget er fint :)

   Slett
 5. Tack för smakbiten, det lät som en lockande bok.

  SvarSlett
 6. Alltid roligt att läsa böcker som utspelar sig på platser man inte läst om tidigare. Tack för smakbiten.

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, det er jeg enig i, en mye billigere måte å reise på!:)

   Slett
 7. Tack för smakbiten! Annorlunda och spännande plats för handlingen! Fantastiskt vilka resor man kan göra med böcker. ;)

  SvarSlett
 8. Tack så mycket för smakebiten ! Intressant....

  SvarSlett
 9. Den låter väldigt fin och intressant med en bok som utspelas på Fiji. Tack för smakbiten!

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, jeg syntes også det var spennende med Fiji, det gjorde meg nysgjerrig på boken. :)

   Slett
 10. Det låter som en bra idé, flytta ihop i kollektiv på Fiji vid 60!

  SvarSlett